Želim da se probudim

Sinoć, 23.11.2012. godine sa početkom u 19:00 sati u prepunoj kino sali Multiplex Ekran Zenica, održan je okrugli stol, te projekcija filma “Želim da se probudim”, koji je prvi film takve vrste u našoj zemlji.

Udruženje “Alhemija film” iz Sarajeva u saradnji sa Asocijacijom Margina iz Zenice koji trenutno implementiraju projekat “Heroin“, koji je podržan od strane od strane UNDP-a, večeras su građanima Zenice promovirali film pod nazivom “Želim da se probudim”.

„Heroin” je koncipiran kao projekat posvećen prevenciji ovisnosti o drogama, a namijenjen je, primarno, školskoj i studentskoj populaciji. Glavni sadržaj projekta je dokumentarni film pod nazivom „Želim da se probudim”.

U filmu „Želim da se probudim” nema glumaca, već se radnja zasniva na stvarnim licima koji govore bez cenzure, ali idu i korak dalje. Upravo taj „korak dalje” je ono po čemu se ovaj projekat i ovaj dokumentarni film razlikuju od svih dosadašnjih pokušaja borbe protiv ovisnosti u našoj zemlji.

Film je primarno namijenjen srednjoškolskoj i studentskoj populaciji, te njihovim roditeljima, ali i široj javnosti, jer ovisnost o drogama je veliko zlo koje nam svima, direktno ili indirektno, prijeti svakoga dana.

Projekciji filma prisustvovale su i neke nevladine organizacije sa područja Zenica, ali posebno se treba istaknuti organizovana posjeta Lokalnog tima Zenica, Asocijacije srednjoškolaca u BiH, te treba istaknuti i to da je vladala velika zainteresiranost mladih i da se tražilo mjesto više.

Alen Grinac, član udruženja “Alhemija film” Sarajevo

Share This: